top of page
  • Szerző képeSzőnyegtisztító Központ

Elképedsz ha látod mi volt ebben a szőnyegben!

A mai napon a Szőnyegtisztító Központunkban egy látszólag átlagos szennyezettségű szőnyeg volt a porondon. Pár folt volt rajta, de tényleg nem tűnt koszosnak. Ezért is mutatja be tökéletesen azt, hogy mennyi szennyeződés lapul a felszín alatt még egy látszólag nem túl koszos szőnyegben is.


Na, most, hogy bemutattuk cikkünk és természetesen a videónk főszereplőjét, jöhetnek a szőnyegtisztítás részletei!


Első lépésben, mint ahogy ezt a tisztítás-technológiában tanították, a nem tapadó szennyeződéseket kellett eltávolítanunk. Ehhez a művelethez egy ipari porológépet használtunk, amivel a szőnyeg szinét és fonákját is kiporoltuk. Amikor végeztünk a szőnyeg portalanításával, lecsekkoltuk, hogy vajon mennyi por, morzsa, haj- és szőrszál volt a szőnyeg szálai közt. A szánk is tátva maradt a csodálkozástól! Kiöntöttük a padlóra a portartó rekesz tartalmát, hát kb. két maréknyi szemét. Ezt rejtegette a kicsike magában. De most vége! Megszabadítottuk tőle!

A szőnyegporolás alatt ez jött ki a szőnyegből
A szőnyeg tartalma

Következő mozzanata a szőnyeg tisztításának a samponozás és súrolás volt. Belocsoltuk az egyik leghatásosabb szőnyegtisztító szerrel, amivel valaha volt dolgunk, majd jöhetett a vizezés. Miután jól eláztattuk a szőnyeget, nekiálltunk alaposan átsúrolni minden négyzetcentiméterét. Először a BR 40/10 Adv nevű súrológépünkkel, ami kék színű, az az középpuha hengerkefékkel volt felszerelve. Ezek a kefék kellőkeppen puhák, de ugyanakkor elég kemények is ahhoz, hogy rendkívül hatékonyan át tudjuk velük kefézni a szálakat anélkül, hogy sérülne a szőnyeg anyaga. Majd az egytárcsás súrolónkkal is átkeféztük a szálakat, hogy ne csak hosszanti irányba legyen megsikálva a szőnyeg, hanem kör-körösen is. Így teljes a súrolás!


Miután alaposan átsúroltuk a szőnyeg alját és tetejét is jöhetett a forróvizes magasnyomású mosóval történő mosás és öblítés. A speciális, direkt szőnyegtisztításhoz való vízkinyomó lapáttal a visszamaradt nedvesség nagyját kinyomtuk a szőnyegből mielőtt bedugtuk a centrifugába, hogy minél jobban kivonjuk a tisztításból a szőnyeg belsejében maradt a feloldott szennyeződésekkel teli folyadékot. A centrifugázás az egyik leghetékonyabb módja az extrakciónak, majdnem szárazra centrizi a szőnyegeket 1400-as fordulaton a TAK-kos szőnyeg-centrifuga! Végezetül kiterítettük a jó melegre, hogy gyorsan megszáradjon és az idő alatt is pusztuljanak az UV hatására a poratkák.


No, de ne szaporítsuk tovább a szót, jöjjön a videó!


Ha szeretnél a videóban látott alapos szőnyegtisztítást, akkor csak kattints a gombra és a formula kitöltésével meg tudod rendelni pár egyszerű lépésben, akár háztól-házig szállítással!
57 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page