top of page
  • Szerző képeSzőnyegtisztító Központ

Egy rendkívül koszos szőnyeget hoztunk vissza a sírból!

A Szőnyegtisztító Központunk ma egy erős kihívással nézett szembe. Az izgalomra az okot egy, az átlagosnál jóval szennyezettebb szőnyeg adta. Videót is készítettünk erről a fáradtságos szőnyegtisztításról. Ha pedig érdekelnek a szőnyeg tisztításának technikai részletei, akkor görgess lejjebb és olvasd el a teljes blogbejegyzést! Jó szórakozást!Szóval a szőnyeg az alapos porolás és porszívózás után került a mosóplaccra. Mivel a szennyeződés mértéke olyan erős volt, hogy szabad szemmel jól látható nagyobb foltokban sötét színű elszíneződések vannak a szőnyegen, itt-ott kisebb, egész sötét színű foltok. Ezért mi az egytárcsás súroló gépet választottuk kezdésnek. Egy kiadós áztatás után meglocsoltuk a tisztítószeres oldattal, ami víz és egy speciális, ipari tisztítószerből áll. Majd a masszív egytárcsás súrológépünkre (Kärcher BDS) a puha szőnyegtisztító kefét raktuk fel, amivel hatékonyan be tudtuk dolgozni az oldatot a szálak közé. Már az áztatásnál látható, ahogy a szennyeződésektől elszíneződött vizet ereszti magából a szőnyeg. A szokásosnál jóval több vegyszert és extra folttisztítót kellett felhasználni. A szőnyeg olyan sűrű és rövid szőrű volt a, hogy a piros, azaz közepesen erős kefével kellett átsúrolni a színét is és a fonákját is, de ezt már az egytárcsás súroló kistesójával hajtottuk végre. Meleg vizes (30 C°) magasnyomású mosót is használtunk az alapos szőnyegtisztításhoz, hogy a hőhatást és a nagynyomású víz erejét is segítségül hívjuk a tökéletes végeredmény érdekében. A szőnyegből jó alaposan kinyomtuk a nedvességet egy speciális lapát segítségével, majd a centrifugában még egyszer egy vízsugár segítségével kiöblítettük, mielőtt kicentriztük majdnem szárazra. A szabadban 30 perc alatt megszáradt!


Tudtad, hogy a napfényre a poratkák jelentős része elpusztul? Többek közt ezért is mi ha jó idő van, akkor a napon szárítjuk a szőnyegeket.


Reméljük hasznos információkkal lettél gazdagabb! És ne feledd, ha szőnyegtisztításra van szükséged, akkor keresd a Takarító Kommandó Szőnyegtisztító Központját!

2 693 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page