top of page

Szőnyegtisztítás / Szőnyegmosás

automata, multi-kefés szőnyegtisztító gép a legalaposabb szőnyegtisztításhoz! Budapesti szőnyegtisztító cég legmodernebb gépe mossa a szőnyegeket Budapest és Pest megye területén

3 fontos érv a szőnyegtisztítás mellett!

 Ha a szőnyegtisztítás fontosságát tagaljuk, három szempontot mindenképpen szemügyre kell venni. Az első az egészségügyi kockázat, a második a közérzeti kockázat és a harmadik a szőnyeg élettartamának szempontja.

 A koszos szőnyeg egészségügyi kockázatai az allergiás reakcióktól akár a komolyabb megbetegedésekig is terjedhetnek! Mivel a szőnyegek a padlón helyezkednek el, ezért rengeteg szennyeződés gyűlik össze rajtuk, a hajszáltól a morzsán, poron át akár a házi kedvencek piszkáig, nem is beszélve a poratkákról. És bizony ezek a kis, icike-picike élőlények akár légúti megbetegedéseket is okozhatnak! De ha már annyira koszos a szőnyeg, hogy az szemmel is látható (ami a használatban lévő szőnyegen így is, úgy is bekövetkezik), akkor az negatívan befolyásolja az ember közérzetét. Ez a közérzeti kockázat. Tehát nem mindegy, hogy olyan szép tiszta, kívánatos egy szőnyeg, hogy az embernek kedve támad rá leülni, esetleg elfeküdni rajta vagy ha tehetné, rá se lépne inkább. Egy szempont maradt hátra, ez pedig nem más, mint a szőnyeg élettartama. Magyarul, azt a szőnyeget amit rendszeresen tisztítatnak, mosatnak, sokkal tovább lehet használni, mert a szennyeződés mértéke sajnos eléri azt a szintet, ami már maradandó elváltozást okoz a szőnyegben. És meg kell válnunk szeretett és drágán vásárolt szőnyegünktől.

 A tisztítás rendszerességét elsősorban a használat intenzitása határozza meg, mert egy tisztán tartott nappaliban elhelyezett szőnyeget nem ugyanolyan sűrűn kell kitisztítani, mint egy irodaház bejáratánál lévőt. De ha a lakásban vagy családi házban kisállatok is élnek és a gyerekek össze kenik minden jóval, akkor az itt lévő szőnyegeket is gyakrabban kell tisztítani, mint egy hálószobai szőnyeget. Szóval ezért a 3 érv miatt érdemes a szőnyegeinket szőnyegtisztítóba hordani.

Szeretnéd, hogy gyönyörű szép, tiszta szőnyegeid legyenek az otthonodban? Igen? Akkor egyszerűen rendeld meg a szőnyegtisztítás / szőnyegmosás opciót és szőnyegeid I. osztályú tisztításban részesülnek a Szőnyegtisztító Központban! Budapesten és Pest megye területén háztól-házig szállítással, rövid határidővel!

A szőnyegtisztítás lépései:

1. Előkészítés:

Mielőtt a szőnyeg tisztítását megkezdjük, elő kell készíteni azt. Hordozható szőnyegek esetében ez egyszerűbb feladat, mint padlószőnyegeknél, mivel vagy üresen fekszenek a szoba közepén vagy csak egy-két könnyebb bútor található rajtuk, például székek, asztalok. Tehát lepakoljuk a bútorokat (ha van) majd feltekerjük és elvisszük a szőnyegtisztítóba. Persze ha a Takarító Kommandó Szőnyegtisztító Központjától rendelsz háztól-házig szőnyegtisztítást, akkor a helyszínre érkező munkatársaink segítenek a szőnyegek előkészítésében, lehordásában (ha éppen emeleti lakásról van szó) és természetesen az oda-vissza szállításban.

2. Porológépes portalanítás:

A szőnyegek tisztítását a portalanítással, azaz a nem tapadó szennyeződések eltávolításával kezdjük. Ez az első lépés. A szőnyegporoló gép behúzza a szőnyeget és egy magas fordulatú forgó tengelyre rögzített kis karok ütik a szőnyeget, amiből így akár több kiló (jól olvastad!) por, szőr, morzsa, hajszál, stb. rázódik ki, amiket egy szívóberendezés egy tartályba gyűjt. Ezzel a technikával se a porszívózás, se a hagyományos, kézi porolás nem tudja felvenni a versenyt. Sokkal hatékonyabban porolja ki a szőnyegeket! Innen a szőnyegek az áztató kádakba kerülnek, ahol tisztítószeres oldatban áznak a kefés súrolás megkezdéséig.

3. Kefés-súroló szőnyegmosás:

Az áztató kádban a tisztítószer hatására, a behatási idő elteltével a szőnyegből már elkezdenek kiázni a szennyeződések. A multi-kefés automata szőnyegtisztító gép egy szállítószalag segítségével magába húzza a szőnyeget, ahol először besamponozza, majd egy 5 darabból álló egyenként 50 cm átmérőjű tányérkefe súrolja végig ide-oda mozgással a teljes felületet. Ezután jönnek különféle forgásirányú hengerkefék, majd magasnyomású mosófejek pásztázzák át a szőnyeg felületét, legvégül pedig két gumilap nyomja ki a szálak közül a maradék vizet. Így biztosítva, hogy a lehető legjobban átmossuk a szőnyeget.

4. Centrifuga és szárítás:

Az utolsó lépés a szőnyegtisztító gép után a szárítás. A szárítás folyamatát egy nagyteljesítményű centrifugával kezdjük, ahol a szőnyegekből egy hosszú henger alakú centrifugával kivonjuk a nedvességet. Így a száradás sem tart annyi ideig és a szennyes víz se marad a szőnyegben, tehát sokkal tisztábbak lesznek! Ez a verhetetlen szőnyegtisztítás, a legmagasabb szintű tisztaság!

Milyen típusú szőnyeget (vagy szőnyegeket) tudunk kitisztítani a multi-kefés, automata szőnyegtisztító rendszerünkkel?

Mivel ez a több tonnás gép helyhez kötött, így kizárólag azokat a szőnyegeket tudjuk vele tisztítani amik hordozhatóak. Ezt a fázist hívjuk szőnyegmosásnak.

A szőnyegtisztítás árazásáról az áraink menü pontban olvashatsz!

bottom of page